KARS / MERKEZ - Esenkent Şehit Bedri Sinan Çolak İlkokulu

Şehit Bedri Sinan Çolak Kimdir?

Kas

Bedri Sinan ÇOLAK 14 Mayıs 1984 tarihinde Kars Merkez İlçe´ye bağlı Esenkent Köyü´nde dünyaya geldi. İlköğrenimini Esenkent Köyü İlköğretim Okulu´nda, ortaöğrenimini ise Kars Atatürk Ortaokulu´nda yaptı. En büyük hayali asker olup şehit düşmek olan Bedri Sinan, yaşını büyütüp bir an önce asker olmaya karar verdi. 23 Kasım 2004 tarihinde Kayseri´de acemi birliğine katıldı. Daha sonra usta birliği olan Tunceli 4.Komanda Tugayı 1.Komanda Taburu 1.Komando Bölüğü´nde vatani görevine devam etti. Usta birliğinde 4 ay boyunca birçok görevlere katıldı. 4 Haziran 2005 günü saat 23.50´de icra edilen KUTNU-145 operasyonu esnasında Tunceli kırsalı Çiçekli İl Jandarma Karakolu kuzeyinde bir grup teröristle çıkan çatışmada kahramanca şehit düştü. 11 Mayıs 2006 tarihinde Şehidin ismi okula verildi.